Loading...

Νέα

Προσθέθηκε στις: 09/05/2016 Αποκλειστική διάθεση ρούχων κυνηγίου Ιταλίας

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρία μας ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή και διάθεση του φημισμένου Ιταλικού Οίκου UNIVERS στην Ελλάδα.

Η UNIVERS είναι μια δυναμική εταιρία στο χώρο της ένδυσης, που χαρακτηρίζεται από συνεχή εξέλιξη. Αναζητά διαρκώς νέες τεχνολογίες έτσι ώστε τα ρούχα της να είναι ποιοτικά και αξιόπιστα για τον κυνηγό.

 

 

Univers

 

Προσθέθηκε στις: 09/12/2013 Τα όπλα SAIGA στην Ελλάδα

Το ρώσικο εργοστάσιο “IZHMASH” JSCΗ επέλεξε να αναθέσει την επίσημη εισαγωγή και διανομή των όπλων SAIGA στην εταιρεία ΚΑΛΚΟ Ε.Π.Ε.

Τα όπλα SAIGA κατασκευάζονται από το μεγαλύτερο εργοστάσιο όπλων στην Ρωσία στην
πόλη Izhmashίας. Η σχεδίαση και η τεχνολογία βασίζεται στο θρυλικό όπλο AK47 που
αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση από τον Μιχαήλ Καλάσνικοφ. Σε πολλές
χώρες χρησιμοποιείται από τις επίλεκτες δυνάμεις της αστυνομίας και των
αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών αλλά και από την ελίτ των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων
Spetsnaz. Τα τελευταία χρόνια το ΑΚ47 είναι πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στις
Η.Π.Α.

Ακόμα και μετά από έξι δεκαετίες, λόγω της αντοχής του και την ευκολία χρήσης, το μοντέλο
παραμένει το πιο διαδεδομένο και δημοφιλές όπλο εφόδου στον κόσμο. Μέχρι σήμερα
έχουν παραχθεί περισσότερα AK47 από ότι το σύνολο των άλλων όπλων.
Η σειρά SAIGA διατίθεται σε διαμετρήματα 12, 20 & 36 gauge. Το διαμέτρημα των 12ga. είναι
μια κορυφαία λύση για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής (IPSC) αλλά και η ιδανική
επιλογή για το κυνήγι του αγριόχοιρου.


Προσθέθηκε στις: 19/02/2013 Αεροβόλα τουφέκια από την Browning

Αεροβόλα BrowningΈνα όνομα-θρύλος από το χώρο των όπλων, επεκτείνει τις δραστηριότητές του και σε έναν νέο τομέα, αυτό των αεροβόλων όπλων. Η δοκιμή των Browning Phoenix και Gold Hunter μας αποδεικνύει ότι η αγορά έχει περιθώρια για νέους παίκτες υψηλών αξιώσεων.

του Κώστα Λακαφώση


Με “όνομα βαρύ σαν ιστορία”, η αμερικανική εταιρεία Browning φέρει τη βαριά κληρονομιά του ονόματος του John Moses Browning (1855-1926), του ικανότερου σχεδιαστή και κατασκευαστή σύγχρονων όπλων που έζησε ποτέ. Σχεδόν όλα τα όπλα που γνωρίζουμε σήμερα, είτε είναι απευθείας σχεδιασμένα από τον Μπράουνινγκ, ή βασίζονται σε δικές του εφευρέσεις και πατέντες. Ακόμα και η αυτογεμής λειόκαννη καραμπίνα που γνωρίζουμε σήμερα βασίζεται σε δική του εφεύρεση, ενώ τα πιό γνωστά όπλα που σχεδίασε είναι το διάσημο “σαρανταπεντάρι” του αμερικανικού στρατού (το Colt 1911), η πασίγνωστη επαναληπτική καραμπίνα Winchester 1886, το 9 χιλιοστών Browning Hi Power, το στρατιωτικό BAR (Browning Automatic Rifle), καθώς και αρκετά ακόμα όπλα για τις εταιρείες Colt, Winchester, Remington και FN στις οποίες πούλησε τα σχέδιά του.

Ο ίδιος ο Μπράουνινγκ, σε όλη του τη ζωή ήταν εφευρέτης και σχεδιαστής από επιλογή-δεν ήθελε να είναι επιχειρηματίας και κατασκευαστής. Η εταιρεία που σήμερα φέρει το όνομά του, ιδρύθηκε το 1927 στις ΗΠΑ από τη βελγική FN, την τελευταία εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε ο J.M.B. λίγο πριν τον θάνατό του. Η Browning Arms Company στήθηκε για να κατασκευάζει τα διάφορα σχέδια του Browning που απευθύνονταν στην πολιτική αγορά του κυνηγιού και της σκοποβολής, ενώ εκτός από όπλα, σήμερα κατασκευάζει είδη τοξοβολίας και ψαρέματος. Τα αεροβόλα είναι πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα της εταιρείας, ακολουθώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον της αμερικανικής αγοράς για ισχυρά αεροβόλα υψηλής ποιότητας, στοχεύοντας όμως ταυτόχρονα και στην παγκόσμια αγορά του αεροβόλου. Για τη δοκιμή μας, είχαμε στη διάθεσή μας δύο διαφορετικά μοντέλα αεροβόλων τουφεκιών ελατηρίου: το μοντέλο Phoenix με μαύρο πλαστικό κοντάκι σε διαμέτρημα 4,5 χιλιοστών και το Gold Hunter με πανέμορφο ξύλινο κοντάκι και διαμέτρημα 5,5 χιλιοστών. Για την ελληνική αγορά που δεν έχει περιορισμό ισχύος, και τα δύο αεροβόλα ήταν στην ισχυρότερη εκδοχή τους (ενέργεια 24 Joules δηλαδή 17,7 ft.lbs), ενώ στη διεθνή αγορά υπάρχουν τα ίδια αεροβόλα σε εκδόσεις χαμηλότερης ισχύος σύμφωνα με τους κατά τόπους νομικούς περιορισμούς.

Ανοίγοντας τα κουτιά, η πρώτη εντύπωση είναι μιά ευχάριστη έκπληξη, αφού η ποιότητα κατασκευής είναι ολοφάνερη. Ειδικά το Gold Hunter με το πανέμορφο ξύλινο κοντάκι καρυδιάς, από την πρώτη στιγμή δίνει την ίδια ακριβώς αίσθηση που δίνουν τα ακριβά γερμανικά ή βρετανικά αεροβόλα τουφέκια υψηλής ποιότητας. Είναι ολοφάνερο ότι η Browning επέλεξε με πάρα πολλή προσοχή τον συνεργάτη της στην κατασκευή των αεροβόλων όπλων που φέρουν το διάσημο όνομά της και προτίμησε μιά λύση υψηλής ποιότητας ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αντάξιο της φήμης και της ιστορίας του ονόματός της. Έτσι, σε συνεργασία με το γερμανικό εργοστάσιο της Umarex, σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν κάποια αεροβόλα τουφέκια ελατηρίου που μπορούν να θεωρηθούν ικανοί ανταγωνιστές απευθείας στο κορυφαίο κομμάτι της αγοράς, τοποθετώντας τα προϊόντα της Browning ανάμεσα στα αεροβόλα υψηλής ποιότητας από τις γνωστές εταιρείες του χώρου.

Ειδικά το Gold Hunter, μπορούμε ήδη να προτρέξουμε και να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι είναι ένα από τα καλύτερα αεροβόλα τουφέκια ελατηρίου που έχουμε δοκιμάσει ποτέ: η ποιότητα κατασκευής, η δύναμη, η ευθυβολία, η ρυθμιζόμενη σκανδάλη, αλλά και η ομορφιά της σκαλισμένης καρυδιάς στο κοντάκι, όλα αυτά μαζί κατατάσσουν το συγκεκριμένο αεροβόλο ανάμεσα στα καλύτερα που έχουν περάσει ποτέ από τις δοκιμές μας. Σχεδιασμένο για χώρες όπου επιτρέπεται το κυνήγι με αεροβόλο (εξ'ού και το όνομα Hunter), το δοκιμάσαμε στην έκδοση των 5,5 χιλιοστών, αφού το μεγαλύτερο και βαρύτερο βλήμα είναι πιό αποτελεσματικό απέναντι στα μικρά θηράματα που συνήθως θηρεύονται με αεροβόλο. Στην Ελλάδα που μιά τέτοια χρήση δεν επιτρέπεται, ο σκοπευτής που ενδιαφέρεται για βολές σε μεγαλύτερες αποστάσεις θα μπορούσε να προτιμήσει την έκδοση των 4,5 χιλιοστών, τις επιδόσεις της οποίας μπορούμε να εκτιμήσουμε από το δεύτερο αεροβόλο της δοκιμής μας, το Phoenix. Με μαύρο πλαστικό κοντάκι καλής ποιότητας (διαθέτει λαστιχένια σημεία επαφής καθώς και επιπλέον αποστάτες για ρύθμιση του μήκους) που του προσφέρει χαμηλότερο κόστος αγοράς και πολύ καλή αντοχή στην ταλαιπωρία από μικροχτυπήματα ή υγρασία, το Phoenix είναι μιά καλή και αξιόπιστη λύση για όποιον αναζητεί ένα ισχυρό και ευθύβολο αεροβόλο γενικής χρήσης.

Τόσο το Gold Hunter όσο και το Phoenix, διαθέτουν σκοπευτικά όργανα ανοικτού τύπου (ακίδα και κλισιοσκόπιο) τα οποία είναι πλήρως ρυθμιζόμενα και πολύ καλοσχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν πολύ καθαρή και σαφή σκοπευτική εικόνα, ενώ διαθέτουν και φωτεινές τελείες με οπτική ίνα για καλύτερη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, και τα δύο αεροβόλα έχουν το ίδιο βάρος (3,8 κιλά) ενώ οι προδιαγραφές τους δίνουν και την ίδια ισχύ, που μεταφράζεται σε 300 μέτρα ανά δευτερόλεπτο για την έκδοση των 4,5 χιλιοστών και 250 μέτρα ανά δευτερόλεπτο στα 5,5 χιλιοστά. Κατά τη διάρκεια της σύντομης δοκιμής μας, δεν είχαμε τη δυνατότητα της μέτρησης της ταχύτητας, όμως δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα νούμερα που δηλώνονται στις προδιαγραφές είναι απολύτως ρεαλιστικά, αφού η δύναμη και των δύο όπλων ήταν ολοφάνερη, ήδη από την πρώτη βολή. Αντίστοιχου επιπέδου και η ευθυβολία, με την επιφύλαξη, όμως, ότι ο σκοπευτής γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της σκοποβολής με ένα ισχυρό αεροβόλο ελατηρίου.

Υπενθυμίζουμε εν συντομία ότι σε ένα τέτοιο αεροβόλο, είναι πολύ σημαντικό να προσέχει ο σκοπευτής να κρατά το όπλο πάντοτε με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια δύναμη κατά την πυροδότηση της βολής, γιατί οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση του σημείου πρόσπτωσης της βολίδας στο στόχο σε σχέση με την σκοπευτική γραμμή. Έτσι, εάν ο σκοπευτής χρησιμοποιεί τη σωστή τεχνική, και τα δύο αεροβόλα της δοκιμής μας είναι ικανά για πολύ καλές συγκεντρώσεις. Από τεχνικής άποψης, οι ιδανικές συγκεντρώσεις και των δύο αεροβόλων θα πρέπει να είναι περίπου ίδιες, στην πράξη, όμως, το Gold Hunter με την καλύτερη σκανδάλη και την καλύτερη εργονομία του κοντακιού, μας έδωσε λίγο καλύτερα αποτελέσματα σε πρακτική ακρίβεια της βολής.

Και τα δύο, πάντως, περνούν με πολύ καλό βαθμό από τη δοκιμή μας, αφήνοντάς μας και την επιθυμία να ξαναδοκιμάσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον ένα από τα αεροβόλα της σειράς αυτής, έπειτα από 2-3.000 βολές, όταν ο μηχανισμός θα έχει “στρώσει” και το αεροβόλο θα μπορεί να δείξει τη μέγιστη απόδοσή του.

Προσθέθηκε στις: 20/04/2012 WINCHESTER SXP… σύντομα στην Ελλάδα!

Winchester SXP

SPEED-X PUMP, 3 τουφεκιές σε μισό δευτερόλεπτο

Για να καταλάβουμε την ταχύτητα του όπλου δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος του περιστροφικού κλείστρου της επαναληπτικής καραμπίνας  SUPER-X PUMP. Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά την πυροδότηση, το κλείστρο ξεκλειδώνει από την κάνη. Η άμεση αυτή αποδέσμευση έχει ως αποτέλεσμα η δύναμη της αδράνειας να υποβοηθά την “πάπια” και με την βοήθεια του διπλού ατσάλινου σιδηρόδρομου το δεύτερο φυσίγγι να ανεβαίνει στην θαλάμη σε χρόνο ρεκόρ. Καμία άλλη επαναληπτική καραμπίνα δε διαθέτει το πλεονέκτημα αυτό. Είναι γνωστό ότι το σύστημα της WINCHESTER είναι ταχύτατο. Όταν όμως θελήσαμε να το τεστάρουμε με ηλεκτρονικά μέσα το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό. Η SXP χρειάστηκε μόλις μισό δευτερόλεπτο (0,56”) για να ρίξει 3 τουφεκιές!

 

ROTARY BOLT LUNGS

Περιστροφικό κλείστρο τεσσάρων σημείων ασφάλισης. Το σύστημα αυτό κλειδώνει ερμητικά σε 4 σημεία πάνω στην κάνη με αποτέλεσμα η SXP να διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη αντοχή για πολλά χρόνια σκληρής χρήσης.

DIE HARD CHROME

Η κάνη της WINCHESTER διαθέτει χρωμίωση της θαλάμης εσωτερικά και του διευρυμένου αυλού για πρόσθετη προφύλαξη από την σκουριά και την φθορά, καθώς στο σημείο ανάφλεξης του φυσιγγίου δημιουργούνται τεράστιες πιέσεις και υψηλές θερμοκρασίες. Η ειδική αυτή ασπίδα προστασίας είναι σημαντική για την άψογη λειτουργία του όπλου για πάρα πολλά χρόνια.

Επίσης ο μηχανισμός του κλείστρου της SUPER-X PUMP είναι προστατευμένος με βαρέως τύπου μαύρη χρωμίωση για μεγαλύτερη αντοχή και ασφάλεια από τις απλές βαφές.

 

INFLEX TECHNOLOGY RECOIL PAD

Η σωστή απορρόφηση της ανάκρουσης είναι σημαντικό κριτήριο στην αγορά του όπλου. Το “κλώτσημα” του κοντακίου μας προβληματίζει δυστυχώς όταν είναι πολύ αργά, μετά την αγορά του όπλου. Η επαναληπτική καραμπίνα SXP της WINCHESTER φοράει το καλύτερο ελαστικό πέλμα σε σύγκριση με  κάθε άλλη επαναληπτική καραμπίνα στην αγορά. Το πέλμα INFLEX διαθέτει τη τεχνολογία ώστε να περιορίζει δραστικά τη δυσάρεστη τριβή του κοντακίου πάνω στο μάγουλο  και να συγκρατεί την απότομη κίνηση της κάνης προς τα επάνω κατά την πυροδότηση. Επίσης, τα σκληρά ένθετα του πέλματος διευκολύνουν τη γρήγορη επόμιση χωρίς το κοντάκι να σκαλώνει στο ρούχο.

DROP-OUT TRIGGER GROUP

Απελευθέρωση ολόκληρου μηχανισμού σκανδάλης με μια απλή κίνηση έτσι ώστε να καθαρίζεται και να ελέγχεται η λειτουργία του όπλου πανεύκολα.

BACK BORE TECHNOLOGY 18,8

Η κάνη της SXP διαθέτει τεχνολογία Διευρυμένου Αυλού 18,8mm (BBT) για εξαιρετικά αποτελέσματα:

α) μεγαλύτερη ταχύτητα σκαγίων
β) καλύτερη κατανομή της τουφεκιάς
γ) μειωμένη ανάκρουση

 

Η επαναληπτική καραμπίνα SUPER-X PUMP αποτελεί την αντάξια συνέχεια της θρυλικής επαναληπτικής καραμπίνας WINCHESTER model-12, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 1912 με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια όπλα. Το όπλο αυτό χρησιμοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σε σημαντικές στρατιωτικές συρράξεις όπως στους δύο παγκόσμιους πολέμους ,στον πόλεμο της Κορέας καθώς και στον πόλεμο του Βιετνάμ.

 

SXP DEFENDER

Διαμέτρημα 12/3” - 76mm μάγκνουμ, Τεχνολογία Διευρυμένου Αυλού 18,8mm (BBT) για μεγαλύτερη ταχύτητα σκαγίων, καλύτερη κατανομή & μειωμένη ανάκρουση, περιστροφικό κλείστρο τεσσάρων σημείων ασφάλισης, χρωμίωση της θαλάμης εσωτερικά και του διευρυμένου αυλού, βαρέως τύπου μαύρη χρωμίωση για το μηχανισμό του κλείστρου, Inflex Technology Recoil Pad,  σταθερό τσοκ: κύλινδρος, συνθετικά μέρη στο μαύρο ματ χρώμα, στόχαστρο οπτικής ίνας, πάπια τύπου TR (Tactical Ribbed) & κοντάκι ειδικού τύπου TGS (Textured Gripping Surfaces), σύστημα όπλισης  SPEED-X PUMP – 3 τουφεκιές σε 0,56 δευτερόλεπτα, χωρητικότητα φυσιγγίων: 8 με μειωτήρα.

Μήκος κάννης 51cm

Προσθέθηκε στις: 01/02/2012 MAXAM - Φυσίγγια Κυνηγίου & Σκοποβολής

maxamΤο ισπανικό γκρουπ ΜΑΧΑΜ με 6000 εργαζόμενους και 140 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιείται από το 1872 στους ακόλουθους τομείς: πυρομαχικά, εκρηκτικά, αιολική ενέργεια & χημικά. H ΜΑΧΑΜ είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής φυσιγγίων κυνηγίου & σκοποβολής στην Ευρώπη με πωλήσεις άνω των 400 εκατομμυρίων τεμαχίων ετησίως.

Η KALCO ανέλαβε την εισαγωγή και διανομή των ισπανικών φυσιγγίων ΜΑΧΑΜ στην Ελλάδα.

Καλέστε μας στο 210 2405265 για να σας προτείνουμε το πλησιέστερο κατάστημα που θα τα προμηθευτείτε.

maxam
Προσθέθηκε στις: 23/09/2011 Παρουσίαση Νέων Όπλων WINCHESTER & HAENEL

Η εταιρία μας οργάνωσε ημερίδα παρουσίασης των νέων όπλων WINCHESTER & HAENEL στο σκοπευτήριο του Σχιστού, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011. Οι φίλοι κυνηγοί που παρευρέθηκαν είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα όπλα και να ρίξουν με φυσίγγια WINCHESTER που είχε παραχωρήσει η εταιρία μας δωρεάν.

Προσθέθηκε στις: 17/02/2011 Έφτασε στην Ελλάδα το νέο γερμανικό όπλο Jeager 11 της HAENEL!

haenel

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο γερμανικό όπλο Jeager 11 από την HAENEL.

Για περισσότερες πληροφορίες...

e-Newsletter
0 0 0